Wagyu



Umění chovu dobytka Wagyu
Klíčové faktory přispívající k výjimečné kvalitě hovězího masa Wagyu jsou genetické dispozice a ta nejpečlivější péče o dobytek. Tento skot je krmen speciální stravou, která obsahuje ty nejkvalitnější složky nejen obilovin. Dobytek vyžaduje dostatek prostoru s kvalitní pastvou a velmi čisté zázemí.
Objev nádherný svět hovězího masa
Z hlediska nutričního obsahu je Wagyu relativně podobné ostatním druhům hovězího masa. Vzhledem k vysokému obsahu mramorování má však vyšší podíl nenasycených tuků ve srovnání s tuky nasycenými. Nenasycené tuky jsou zdravější a přispívají k příznivějšímu profilu cholesterolu. Ale i při konzumaci hovězího masa té nejvyšší kvality by jste měli dbát na umírněnost.
Systém hodnocení kvality masa
Hovězí maso Wagyu se třídí na základě několika faktorů včetně množství a rozložení mramorování, barvy, křehkosti a celkové kvality masa. Japonci maso hodnotí na stupnici 1 až 5 přičemž 5 je nejvyšší kvalita. Americký systém hodnocení se řídí kombinací japonských standardů a USDA a používá označení Select, Choice, Prime a Prime++. Tyto systémy třídění zajišťují, že si spotřebitel může vybrat kvalitu masa, která odpovídá jeho preferencím a rozpočtu.
Dělení masa
Rozlišujeme několik druhů hovězího masa. Na našem obrázku si můžete prohlédnout, kde se jednotlivé druhy nacházejí na těle zvířete.